Vi gratulerer med flott laginnsats og hele fire bronsemedaljer under Ungdommens Badmintonmesterskap (UBM).

Årets UBM, som er uoffisielt NM for årsklassene U15 og U17, gikk av stabelen i Kristiansand 31. januar – 2. februar 2020. Vestre Aker stilte med tre spillere i U15, Adam Tollisen Leyland, Eirik Tryland Laheld og Nicoline Wærsten, og tre spillere i U17, Bjørn Deron Leyser Henriksen, Petter Tryland Laheld og Zhongyan Yu.

Det ble spilt puljespill i singel og cup i double og mix. Etter innledende kamper fredag var vi videre til fire puljevinner finaler i singel for Bjørn, Eirik, Nicoline og Petter, og tilsammen syv kvartfinaler, både i singel, dame- og herredouble og mix, – tre i U15 og fire i U17 – som alle ble spilt på lørdag. Fra lørdagen tok både Petter og Nicoline seg til videre to semifinaler hver. Petter i henholdsvis U17 herresingel og -double, sammen med sin faste makker Advait Mital fra Bærum, og Nicoline i U15 damedouble og mix sammen med sine faste makkere Mina Korssund fra Moss og Aleksandrs Jakovlevs fra Haugerud.

Lørdag kveld var det tradisjonsrik UBM-bankett, denne gangen på Universitetet i Agder, med danseopptreden fra arrangørklubben Kristiansand Badmintonklubb, morsomme filmer med innslag laget av spillerne selv og prisutdelinger. Petter ble kåret til Årets U17 spiller og Nicoline til Årets komet. I tillegg ble Adrian nominert til Årets trener og Petter som en av tre U17 herrespillere til Svein Wålands minnestipend som deles ut av Norges Badmintonforbund og går til en spiller som har markert seg både sportslig og sosialt det siste året. Veldig hyggelige anerkjennelse både for spillerne og klubben!

Søndag ble det høytidelige innmarsjer med dommere og linjedommere til hver semifinale og stor stemning i hallen. Det ble hele fire bronsemedaljer som vi kunne ta med oss hjem fra Kristiansand og det beste UBM totalt sett for Vestre Aker noen gang:

  • Nicoline U15 damedouble med Mina
  • Nicoline U15 mix med Aleksandrs
  • Petter U17 herresingel
  • Petter U17 herredouble med Advait

I tillegg til edelt metall ble det hele tre 5. plasser; Nicoline i damesingel U15, Zhongyan og makker David Nguyen fra Asker i U17 herrededouble og Petter og fast makker Lisa Olsen Berg fra Haugerud i mix. Bjørn Deron tok også en fin 9. plass i herresingel U17. Adam og Eirik, som begge er første års U15 spillere, spilte flere gode kamper og Eirik kom også videre til puljevinnerfinale. Herlig innsats og lagånd av hele gjengen!

Tusen takk til Adrian som var med og coachet spillerne gjennom hele mesterskapet! Det gir resultater!

Alt i alt en flott sportslig og sosial helg i Kristiansand med mange spennende og jevne kamper, noen litt kjedelige tap og ikke minst mye hyggelig samvær med badmintonvenner fra hele landet for både spillere, trenere og foreldre.