Bli en del av vår aktive juniorgruppe!

Badminton for alle

Vi ønsker nye spillere hjertelig velkommen til klubben. Hos oss finner du et hyggelig miljø enten du vil trene badminton for å delta i turneringer eller om du vil spille bare for å få litt mosjon og ha det gøy. Det er aldri for sent å starte med badminton, det finnes nybegynnerklasser i turneringer på alle aldersnivå. Mange som starter hos oss har vært aktive i andre sportsgrener tidligere og ønsker å prøve noe nytt.

Er du mellom 8 og 16 år og ønsker å begynne med badminton, starter du på badmintonskolen, vårt halvårlige kurs for nybegynnere. Deretter går du over til organiserte juniortreninger. For aldersgruppen 8-15 år innførte vi fra høsten 2018 TEKNIKA, som er en strukturert og utprøvd teknikk-treningsmetodikk for juniorspillere.

Vi har en aktiv juniorgruppe som gjør det bra i turneringer, og ikke minst i lagserien hvor vi de siste tre sesongene har hatt lag som har kvalifisert seg til landsfinalen. I tillegg til vårt eget treningstilbud har Oslofjorden Badmintonkrets kretstreninger for juniorer som har et godt teknisk ferdighetsnivå og som årlig deltar på flere turneringer, hvor flere av våre spillere deltar. Uttak og nominasjon til kretstreninger gjøres av hovedtrener i samråd med Juniorgruppen i styret.

Alle organiserte treninger organiseres og gjennomføres av klubbens hovedtrener på engelsk. Det vil være foreldre / hjelpetrenere / andre spillere til stede som kan oversette hvis det er nødvendig.

Sesongen 2020/21 har vi ukentlige juniortreninger på mandager, onsdager og fredager. Vi har også to satsningsgrupper, satsingsgruppe 1 (eldre junior) og satsingsgruppe 2 (yngre junior). Hovedtrener gjør uttak til disse gruppene.

Treningstidene for junior sesongen 2021/2022 er:

Mandag
17.00-18.30: Junior 2
(årskull 2009-2012)

18.30-20.00: Junior 1
(årskull 2005-2008)

Onsdag
16.00-17.30: Junior 2
(årskull 2009-2012)

17.30-19.00: Junior 1
(årskull 2005-2008)

Fredag
17.00-19.30: Fritt spill
(junior alle)

I juniorgruppen har du også mulighet til å delta i lagserien. Et lag består av minst to gutter og to jenter, og det spilles Singel, Double og Mixed. Vestre Aker har i år ambisjoner om å stille lag i både U13, U15 og U17. I lagserien spiller vi turneringer mot de andre lagene i Oslofjorden badmintonkrets. Lagserien er en landomfattende serie, hvor de beste lag fra hver krets kvalifiserer seg til landsfinalen. I forrige sesong kvalifiserte både Vestre Aker U13 og U15 seg til landsfinalen.

Som medlem kan du delta på alle turneringer på NBF sin terminliste. I juniorgruppen sender vi ut email med invitasjoner til alle turneringer i Oslofjorden badmintonkrets, samt invitasjoner til badmintonleirer i ferier etc.

Sjekk ut vår kalender for å se kommende turneringer og mesterskap.

Husk at 5 utvalgte turneringer (inkl. Vestre Aker Open, Fjærfest og Racketspesialisten.no Open) er inkludert i medlemskapet, resterende betales av spilleren selv.

I juniorgruppen har vi en fin gjeng som reiser på sesongens turneringer, med foreldre som stiller med transport og support.

For å styrke samholdet i klubben vår, forsøker vi å arrangere noen sosiale sammenkomster i løpet av sesongen. I fjor var juniorene på bowling som juleavslutning, finansiert av loddsalg. Foruten dette er Kick off, Åpen hall og Klubbmesterskap årlige sosiale aktiviter for alle våre spillere i Vestre Aker Badminton.

Siden alt er foreldre drevet, tar vi gjerne i mot hjelp og initiativ til flere sosiale aktiviteter for juniorene våre

For å spille badminton trengs det minimalt med utstyr. Du trenger en rekkert, gode innesko og komfortable klær som tåler svette.

Vi har rekkerter til utlån til de første treningene, deretter må man kjøpe egen. En god nybegynnerrekkert koster 300 – 500kr og vil vare lenge. Det er ikke nødvendig med mer enn en rekkert. I tillegg trenger man et grep (ca 30kr) som man bytter ut etter hvert.

Alle baller på treningene dekkes av klubben, men deltar man i turneringer vil man noen ganger måtte kjøpe egne.

Det anbefales å bruke sko med god støtte ettersom badminton inneholder mye raskt fotarbeid med mange retningsskifter. Tennis- eller badmintonsko er best egnet, men alle trenings-/joggesko kan brukes så lenge de ikke farger gulvet.

Mer informasjon på vår utstyrsside →

Vi tilbyr to gratis prøvetreninger før man må betale treningsavgiften. Det er bare å velge trening og komme innom!

Det er fint om man sender en mail (junior(at)vabadminton.org) før første gang dere kommer så vi vet om det, men det går også ann å bare komme innom på de treningene som passer for ditt årskull. Ta evt. kontakt med oss for hvor du bør dukke opp. Har man spilt noe tidligere eller nybegynnertidspunktene ikke passer så ta kontakt med oss og så kan vi avtale prøvespilling på et av de andre partiene.

Treningstider for Junior aktiv

Treningstider for sesong 2023/2024


Mandag

16.00–17.00: Junior 6–11 år

17.00–18.30: Junior 12–17 år

18.30–20.00: Junior Advanced

Onsdag
16.00–17.00: Junior 6–11 år

17.00–18.00: Junior 12–17 år

17.30–19.00: Junior Advanced