Årets senior NM ble avholdt i Kristiansand helgen 18. – 20. september. Vestre Aker stilte med tre herrespillere.

Arben Holstad, Boyan Yu og Petter Tryland Laheld representerte Vestre Aker i årets norgesmesterskap for seniorer, som gikk av stabelen under strenge smitteverntiltak på badmintonsenteret i Kristiansand i midten av september.

Petter (første års U19 spiller) kom seg til kvartfinale i double med makker Keveen Balasingam fra Sotra og endte på en fin 5. plass. I singel ble det dessverre tap for Jørgen Rosenlund fra Moss, som er ranket som nummer åtte i Norge, i 8-dels finalen. Alt i alt et godt gjennomført mesterskap av Petter, selv om det ikke ble medaljer.

Arben og Boyan møtte tøff motstand i innledende kamper både i singel og double. Arben tapte etter tre sett mot Barath Kumar Balasingam fra Bergen (ranket som nummer ni).  I double endte Arben på en niende plass sammen med makker Marius Sørby (Sandefjord, tidligere Vestre Aker spiller) etter å ha møtt landslagsduoen Carl Christian Mork, Asker) og Frederik Kristensen, Moss, i 8-dels finalen. Boyan, som har sin første sesong som senior i år, har vist til veldig god utvikling gjennom fjoråret. Han møtte Vegard Rikheim fra Frogner (ranket som nummer ti) i første kamp i singel og måtte dessverre se seg slått ut i første runde. I double tok Boyan en 17. plass med makker Jiawen Shi (Asker) etter et knepent tap 21/18 og 24/22 i 16-dels finalen mot de godt erfarne Jim Ronny Andersen og Eivind Lund fra Kristiansand.

Samtidig med NM ble sesongens første nasjonale rankingturnering for U17 avholdt, også i Kristiansand. Her fikk Vestre Aker med seg to flotte pallplasser hjem: 2. plass i double til Nicoline Wærsten med makker Stine Skjævesland Pedersen fra Sola og 3. plass i singel til Bjørn Deron Leyser Henriksen. Vi gratulerer!

Med et relativt ungt lag i årets senior NM og flere spillere som følger etter med gode resultater i aldersbestemte klasser har vi imidlertid mye å glede oss til i årene som kommer!