Bli en del av vår seniorgruppe!

Elitespiller, aktiv konkurransespiller, mosjonist eller nybegynner?

Om du enten har spilt aktivt badminton i mange år, eller er helt nybegynner, så er du hjertelig velkommen til å bli medlem hos oss. Vi har seniorspillere (18+) på alle nivåer og i alle aldersgrupper. Så enten om du vil satse for NM, eliteserie eller internasjonalt, eller om du bare vil være en mosjonist, så har vi et tilbud til deg. Som senior kan du trene organisert med trener opptil 2 ganger i uken, i tillegg til å delta på våre fritt-spill treninger. Deltagelse på våre egne turneringer er også  inkludert.  Klubben arrangerer også en del sosialt for våre seniorspillere.

I seniorgruppen har du mulighet til å delta i lagserien. Vestre Aker Badminton har lag i følgende divisjoner:

 • 1. divisjon
 • 2. divisjon
 • 3. divisjon (hvis arrangeres)
 • Oslofjordserien (herreserien)

(Vi hadde lenge et lag i eliteserien og satser på å rykke opp til eliteserien igjen i sesong 25/26.) Alle divisjonene arrangeres på regionsnivå av badmintonkretsene. Rundene for 1. divisjon og nedover vil i all hovedsak foregå i Oslo-området, men det er mulig en runde legges utenfor (i f.eks Moss eller Sandefjord).
Det arrangeres uttak til de ulike lagene i starten av hver sesong. Følg med på våre sider og e-post for mer informasjon. Trenerteamet vil i samråd med lagserieansvarlig ta ut lagene. Man vil prøve i størst mulig grad å ta ut nok lag, slik at alle får en plass.
Avgifter til 1. divisjon og nedover er inkludert i medlemskapet.

Som medlem kan du delta på alle turneringer på NBF sin terminliste. Medlemskapet inkluderer spillerlisens. For å kunne delta i mesterskap kan andre ulike regler gjelde. F.eks. må man ha Norsk statsborgerskap for å delta i NM senior.

Deltagelse i våre egne turneringer (Vestre Aker Open, Racketspesialisten.no Open og Fjærfest) er inkludert i medlemskapet.

Gjennom Vestre Aker Badminton kan medlemmer få støtte til å delta på kurs i regi av Oslofjorden Badmintonkrets, NBF, BE, BWF etc. dette gjøres enten ved å søke klubben om støtte, eller at klubben tar ut evt. kandidater til kurset. Eksempler på kurs er:

 • Aktivitetslederkurs
 • Trener 1 og Trener 2 (Trener 3 taes ut av NBF)
 • Kretsdommer
 • Oppmannskurs
 • Foreldre- barn kurs
 • mm.
Klubben arrangerer flere sosiale sammenkomster for seniorspillerne og alle medlemmene ila sesongen. Styret og sosialansvarlig streber etter å arrangere flere arrangementer også, og vi tar gjerne imot og hjelper til med egne iniativer.

Eksempler på arrangementer er:

 • Julebord
 • Klubbmesterskap
 • Åpen hall
 • Kick-off
For å spille badminton trengs det minimalt med utstyr. Du trenger en rekkert, baller, gode innesko og komfortable klær som tåler svette.

Vi har rekkerter til utlån til de første treningene, deretter må man kjøpe egen. En god nybegynnerrekkert koster 300 – 500kr, øvet rundt 800kr. Det kan være lurt med to rekkerter hvis man ryker strengene ofte. Rekkerter kan strenges om hos Roman i klubben (koster ca 200kr). I tillegg trenger man et grep (ca 30kr) som man bytter ut etter hvert.

Alle må ha egne baller. Det er mulig å bruke plastballer, men de aller fleste spiller med fjærballer. De kan kjøpes av Roman på trening. Ett rør med 12 baller koster mellom 180 og 250kr.

Det anbefales å bruke sko med god støtte ettersom badminton inneholder mye raskt fotarbeid med mange retningsskifter. Tennis- eller badmintonsko er best egnet, men alle trenings-/joggesko kan brukes så lenge de ikke farger gulvet.

Les mer på våre utstyrssider →

Vi tilbyr to gratis prøvetreninger før man må betale treningsavgiften. Det er bare å velge trening og komme innom!

Det er fint om man sender en mail (senior(at)vabadminton.org) før første gang dere kommer så vi vet om det, men det går også ann å bare komme innom på de treningene som har drop-in (se under treninger over). Har man spilt noe tidligere eller ønsker å delta på organisert trening, ta kontakt og så avtaler vi tidspunkt for prøvespilling.

Treningstider for Senior

Mandag
19.30–21.00 Senior
21.00–22.30 Fritt spill

Onsdag
19.00–20.30 Senior
20.00–21.00 Senior nybegynnere
21.00–22.30 Fritt spill

Fredag
19.00–22.00 Fritt spill (alle)